Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rovásírás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Rovásírás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: rovasiras.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 161 db
Sebestyén Gyula A magyar rovásírás hiteles emlékei

Sebestyén Gyula A magyar rovásírás hiteles emlékei

A Nemzeti Örökség kiadó azért jött létre, hogy a magyar hagyományokat ápolja. terjessze írásos formátumban, valamint olyan könyvek kiadása, mely még nem jelent meg, vagy nagyon régi kiadása volt. Árpádkori latin krónikásaink említik először, hogy a keleti határhegyek közé szorult székelységnek valami sajátságos, a magyarságétól elütő írásrendszere van. A krónikások és emlékírók egybehangzóan azt igazolják, hogy az erdélyi székelyek fára rovott ősi írása a XIII. század elejétől fogva még négyszáz esztendőn át élt és megfigyelhető volt. Dr. Sebestyén Gyula kiváló, tudományos értékű művében tárja fel a rovásírás történetét és értékét. Jelen kiadás az 1915-ben megjelent mű reprintje.

Letölthető rováskönyvek PDF-ben

Letölthető rováskönyvek PDF-ben

Ezen az oldalon két különböző téma szerepel, a kettő közül az első a rovással írt könyvek letöltése. 2012 végén fejlesztettem ki egy programot, amivel hosszú szövegek átalakíthatók rovásra, ennek segítségével folyamatosan készítem a rováskönyveket. Több helyről is tölthetők le mások által készített rováskönyvek, azonban azok legtöbbször hemzsegnek a hibáktól, valamint formátumuk sem a legszebb. Ezekben a könyvekben nem nagyon vannak hibák, ha esetleg 1-1 mégis akad, és ez kiderül, azonnal javítom.

Rovásmag

Rovásmag

Rovással foglalkozó, számítógépen használható eszközök: pl. rovás bővítmény firefox/chrome/comodo böngészőkhöz. Windowson futó rovás segéd program, mely a rovásos gépelést könnyítheti meg. Több mint 100 rovás betűkészlet, egyszerűen használható telepítőprogrammal. Folyamatosan bővülő tartalom, a rovás népszerűsítésére.

Rovás feladatok

Rovás feladatok

Kezdőknek, haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek szóló feladványok. A feladatokért pontokat lehet kapni. A pontvadászat győztese egy saját készítésű társasjátékkal lesz gazdagabb. Az oldal lehetőséget kínál hogy e csak a számítógép segítségével írjuk a rovást, hanem kézzel is. A feladatok jó részére kézzel írott megoldásokat vár.

Mandics György: Róvott múltunk

Mandics György: Róvott múltunk

A szerző több évtizedes munkával összegyűjtött hatalmas anyag birtokában, rendkívül tekintélyes, a rovásírás-kutatás egész múltját és eredményeit összegező könyvészetre támaszkodva, saját kutatásait, véleményét is hozzáadva igazít el a rovásírás (a kívülálló által valószínűleg nem is sejtett mélységű) rejtelmeiben.

Rovás Ékszer

Rovás Ékszer

Rovásjeles ékszerek Kedves Látogató! A műhelyünkben tervezett, és készített karkötőkön, nyakláncokon, a székely-magyar rovás a fő díszítő motívum. A rovásékszerek elemei arany, ezüst, és bronz változatban készülnek, kaucsuk, vagy bőr szíjra fűzhetőek. Tetszőleges szöveg, vagy név állítható össze általuk, igény szerint változtathatóak, bővíthetők további rovásjelekkel. A rovásékszerek készítése, viselete által szeretnénk minél több ember figyelmét ráirányítani arra, hogy ismét életünk része kell legyen a rovásjelek ismerete, hiszen azt megőrizni és továbbadni a következő generációnak, a mi kötelességünk. Mesterségünk eszközeivel törekszünk arra, hogy történelmünktől elválaszthatatlan nemzeti írásunkat mind többen megismerjék, és használják minden áldott nap.

Rovás Chat - Kerecsenmotorosok

Rovás Chat - Kerecsenmotorosok

Jelenleg csak balról jobbra irányban működik. Fejlesztés alatt, de már kipróbálható! Az alap betűkiosztás lentebb látható. Az összetettebb műveletek elvégzéséhez ajánlott dokumentáció innen letölthető: dokumentáció. Egyesületünk 2008.December.21-én született a Téli napfordulón - Kerecsen ünnepén. A Felvidéki Kerecsen Motoros Egyesület a motorozás szabadságát összeköti a hazaszeretet büszke viselésével. Úgy ülünk motorjainkra, hogy büszkén vállaljuk kereszténységünket és nemzeti hovatartozásunkat, az elszakított területeteken és csonka-honon belül egyaránt. Tudjuk az út, amit vállaltunk nem könnyű, főleg napjainkban a Felvidéken, de nem választhatunk más utat hiszen magyarnak születtünk. CÉLJAINK: Motoros túráink és tevékenységeink során építeni egy olyan Felvidéki motoros egyesületet,ami képes nemzeti egységben és határok nélkül motorozni. Szívesen várunk minden igaz lelkű motorost vagy támogatót rendezvényeinken vagy turáinkon, aki építő jelleggel fordul hozzánk és betartja a szabályainkat!

Rovás Info

Rovás Info

A Rovás alapítvány honlapja Az Alapítvány Tartós Közérdekű Célja és Tevékenységei Különös tekintettel: a történelmi rovás írásrendszerek (hazai és nemzetközi) kutatása és a kutatás támogatása a rovás leletek felkutatásának, rendszerezésének és megőrzésének elősegítése a rovással kapcsolatos ismeretek gyűjtése, rendszerezése és továbbadása, valamint mindezek támogatása a rovásról szóló tudományos ismeretterjesztés (belföldi és külföldi) szervezése és elősegítése a rovással kapcsolatos korszerű információszolgáltatás, digitális tartalomfejleszt és szervezése és támogatása a rovásról szóló ismeretek oktatásának elősegítése, rovás-versenyek szervezése és támogatása a rovással kapcsolatos oktatási anyag- és könyvkiadás elősegítése, támogatása a rovás információtechnológiai szabványosításának elősegítése, támogatása a rovással kapcsolatos tevékenységi területeken a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése a fenti közérdekű célok elérésének elősegítésére ösztöndíjak biztosítása Tisztelt látogató! Szeretettel köszöntjük a Rovás Alapítvány oldalán. Itt megismerheti céljainkat, tevékenységünket, eredményeinket és híreinket. Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk érdeklődésére és a rovással kapcsolatos közös munka támogatására. Az alapítvány kur

A székely róvásírás kutatása - Ráduly János

A székely róvásírás kutatása - Ráduly János

A székely róvásírás ma is élő írás forma bizonyos elszigetelt Erdélyi vidékeken. Ráduly János nyugalmazott tanár, néprajzkutató jelentős munkássága révén a székely róvásírást kutatja Kibéden és környékén. Kibéden értékes anyagok és források gyűjthetők. A Madaras Vendégház közreműködésével a Kibédi hagyományőrzésre, a népművészeti értékek megőrzésére teszünk kísérletet. Az érdeklődők itt többet megtudhatnak a székely róvásírásról, Kibédről, Székelyföld ezen kis falújáról.

Hirdetés
December 17-én 15 órától a Rovás Alapítvány rendezvénye

December 17-én 15 órától a Rovás Alapítvány rendezvénye

Rekordkísérletre és könyvbemutatóra hív a Rovás Alapítvány December 17-én 15 órától a Rovás Alapítvány rendezvényén újabb rovásírással kapcsolatos könyveket mutatnak be az érdeklődőknek. Egy népmesegyűjtemény, egy rovásírást oktató mű és Az élő rovás című könyv mellett a szervezők céljai között szerepel, hogy az írás bekerülhessen a Guiness rekordok közé. A decemberi rendezvényünkön szeretnénk bemutatni az Élő rovás c. könyvünk új kiadását, hisz mára az előző sorozatnak minden példánya elfogyott - mondta el a Rovatnak Rumi Tamás rovásírás-kutató. Hozzátette, 100 ember dolgozott azon, hogy az előszó még több nyelvre le legyen fordítva. A legutolsó fordítás, ami beérkezett a szerkesztőkhöz, az az India nyugati részén használatos marati nyelv, így már ezen is bárki elolvashatja a rovásírásról szóló kis összefoglalót. Ezt a nyelvet 90 millióan beszélik, s most meg lett teremtve annak az esélye, hogy ezek az emberek is megismerjék őseink írását. 50 nyelvre fordítottuk le, ez rekordkísérlet is egyben - mesélte a szakértő, majd elárulta, hogy ezt a szakszöveget csángó archaikus stílusban elő is adják majd a rendezvényen, mely külön fénypontja lesz a napnak. Szeretnénk bemutatni a Rovás Alapítvány keretein belül elért sikereket is, valamint az Élő Rovás mellett még két könyvvel szeretnénk meglepni a nagyérdeműt - mondta Rumi. Az egyik ilyen kiadvány az Alapismeretek a rovásról

rovás jankovich

rovás jankovich

Rovásírás balról jobbra, 2004-ből... Mi vagyunk a Földön az egyetlen nép, kik nem tudjuk elolvasni a saját írásunkat... Talán-talán leszünk lassan néhány száz-ezren... Egy kínai, egy arab, egy gót, vagy egy "latin" (ahogyan tkp. írunk) elképzelhetetlennek tartaná ezt - az egyébként nyilvánvaló angol terjeszkedés mellett, illetve ellenére... /2009/

The Szekler-Magyar Runic Scripts

The Szekler-Magyar Runic Scripts

Short history of the Magyar Runic Scripts: The most disputed point of the Hungarian culture's past is, that, if our forefathers have had any kind of a writing skill of their own. Day by day is proven that our ancestors arrived to the Carpathian Basin as a nation with the knowledge of writing. Most of the elements of the runic scripts were acquired by the Magyars on the eastern lands where they used to rest before the conquest. The shape of the letters were mainly influenced by the fact that the row was heading from right to left. They used the vowels very rarely and when they did they did it only for the long ones. This shows the relation to the Arabic style (Semite writing family...). The Turks extended their empire to the Black Sea, where new nations formed with their lands: the Kaganat Kazaks and the Western Turks. The two (1. &2.) drawings bellow show us two Turkish runic scripts:

Ősnyelv.hu

Ősnyelv.hu

Bábel nyelve Szuzuki úr, aki amatőr nyelvész, 1989. egyik szép napján otthagyja hazáját és elutazik Bábel ősi földjére, ahol a mondabeli, hatalmas, égig érő tornyot építették. Kutatásának eredményeit 1997-ben jelenteti meg, amelynek tömör összefoglalója az alábbi: Az ősi időben itt lakó nép csodálatos nyelvet beszélt és nyelvük írásához, a betűvetéshez 26 jelet használtak. A jelek egy-egy vezérlőelv mentén lettek megfogalmazva, ezek tömör leírása található az alábbi táblázatban. Ez a 26 jel terjedt szét az egész világon úgy, hogy alapja lett az indiai, európai, kínai és japán nyelvekhez tartozó írásmódoknak. Magyar nyelv "Már a hangokhoz is tartozik jelentéscsíra" - állítja és bizonyítja tanulmányában a szerző, Kiss Dénes. A magyar nyelv emlékszik kiskorára, tudatosan használja a hangok adottságait arra, hogy vele a környező világot kifejezze. És teszi ezt logikusan, szervesen, a hangok adottságait követve. Az ősi magyar nyelv szóalkotása még szoros kapcsolatban állt a nyelv által használt hangokkal. Az alábbi tanulmány kulcsot keres a hangok ősi jelentéséhez, ami a magyar nyelv ősi szóalkotásában nagy szerepet játszhatott.

Rovat magazin

Rovat magazin

Mindent a rovásírásról. Hírek, érdekességek, rovásírás olvasnivalók. A legfrissebb információk a www.rovatmagazin.hu oldalon. A Rovat egy rovásírással foglalkozó honlap. Oldalunkon helyet kapnak a témában bárhol megjelent cikkek, írások, de természetesen folyamatosan közlünk saját anyagokat is. Az oldal segítségével szeretnénk még több emberrel megismertetni őseink írását, s akik már ismerik, azoknak is új információval szolgálni, illetve gyakorlási lehetőséget nyújtani az olvasáshoz, íráshoz. A végső cél a rovásírás széleskörű elterjesztése. Az, hogy a közigazgatásban és az iskolákban is helyet is kapjon a rovásírás. Nem sok nemzet mondhatja el magáról, hogy van egy saját, még mindig élő írása. Használjuk hát ki!

Újabb boszniai utazásra készül Szakács Gábor kutató

Újabb boszniai utazásra készül Szakács Gábor kutató

Újabb boszniai utazásra készül a hónap közepén Szakács Gábor kutató, aki korábban a boszniai piramisok belső járatainak szikláin a székely-magyar rovásírás jeleit azonosította. 'A járatokban talált jelek a 39 betűből álló székely-magyar rovásírás legalább húsz betűjével azonosak. Ez már olyan mértékű egyezés, amelyre nem lehet úgy tekinteni, hogy valaki véletlenül odaírt valamit, és talán véletlenül hasonlít - mondta a Magyar Hírlapnak Szakács Gábor. - Feleségem, Friedrich Klára rovásírás-kutató ennek alapján írt egy tanulmányt Semir Osmanagicnak, a boszniai piramisok felfedezőjének angol nyelven, a bosnyák kutatók ugyanis nem ismerik a rovásírást. Amikor megtalálták a járatokban ezeket a jeleket, semmit sem jelentettek nekik, értelmezni sem tudták őket.' A boszniai piramisokat néhány évvel ezelőtt tárta fel a Visocica-hegységben az önmagát a 'bosnyák Indiana Jones'-nak nevező, Amerikában élő bosnyák kutató, Semir Osmanagic. Az angol nyelvű tanulmány nyomán Friedrich Klárát a piramisokkal foglalkozó, tavaly augusztusban Szarajevóban rendezett nemzetközi tudományos konferencia alelnökévé választották. 'Megkérdezték tőlem, hogy a piramisok építői és a betűk róvói azonosak lehettek-

Az inkák titkos labirintusában ősi magyar rovásírás

Az inkák titkos labirintusában ősi magyar rovásírás

Több ezer kilométeres, máig feltáratlan, titkokkal övezett labirintusrendszer húzódik a dél-amerikai Andok-hegység alatt, Ecuadortól Perun át Chiléig. Munkatársunknak sikerült bejutnia a titokzatos barlangok egyikébe. Az Andok-hegység alatt húzódó kontinensnyi méretű labirintusrendszernek - amelyet a magyar származású Móricz János fedezett fel még a hatvanas években - több fontos kamrája máig megfejtetlen anyagokat, titkokat őriz. Így azt még most sem tudjuk, kik, hogyan, mikor és miért építették? A rejtélyes földalatti építményekben ugyanis többek között arannyal bevont múmiákat, arany állatszobrokat találtak. De a leghihetetlenebb és számunkra óriási jelentőségű lelet több száz aranytábla, melyen olyan írás van, ami azonosnak tűnik azzal a rovásírással, amit a magyarok még a Honfoglalás után is használtak.

Ősi tudás felszínre hozatala

Ősi tudás felszínre hozatala

WOWS - Wide Open World Security Teljesen Nyílt Világbiztonság A WOWS egy magyar kezdeményezés, mely elindult a Google Inc. által kiírt Project 10 to the 100th -pályázaton. A megvalósításra elnyerhető támogatás összege összesen: 10.000.000 $. A megnyerhető összeget nem szervezet kapja, hanem azt a nyertes pályázati anyagok megvalósítására fordítják. A pályázati anyag kivonata, rövid leírása a következő: A WOWS egy nyílt, politikán felül álló közösség (angolul a secret society vagyis titkos társaság elnevezéssel ellentétes open society -nyílt társaság), mely az emberek megbízható informálására alakul. Alapvetően két részből tevődik össze: I. küldöttség: a különböző kultúrák, vallások, nemzetközi szervezetek, országok és vállalatok képviselői. A küldöttségek tagjai folyamatosan együtt dolgoznak. Munkájuk nyomon követhető, megfigyelhető a felhasználók által, internetes és hagyományos TV-közvetítéseken keresztül, hasonlóan ahhoz, ahogyan egy valóságshow-ban. A megfigyelhetőség a munkaórákban folyamatos. Az adás késleltetéssel bír, biztonsági okokból kifolyólag. A közösség egy, a Wikipédia lexikonhoz hasonló szoftver-csomagot használ, a szükséges bővítményekkel, a munka hatásfokának növelése céljából. II. regisztrált felhasználók, akik hozzáférnek az információ-bázishoz. A felhasználók szavazó rendszert alkalmaznak (többek között) a felvetődő témák fontossági sorrendjének meghatározására. A kezdeti témakörök a következők: - Tiszta (megújuló) energia világszinten - Ősi tudás, természetes gyógyítás, paranormális jelenségek és a tudomány ma - Technológiai szingularitás; Emberi kulturális evolúció - Globális veszélyek a földi életrendszerre vonatkozóan - Valós idejű világtérkép: éhezés, betegségek, vírusok, katasztrófák, stb... A pályázati anyag üzleti tervet is tartalmaz, a folyamatos fenntarthatóság érdekében! Elbírálásától függetlenül a világbiztonság.hu a megvalósításon tovább dolgozik! További információ: a honlap tartalmának böngészésével, illetve: Technikai fejlesztések

Tuti menü